Paylaşılanlar

Stranded Deep Son Sürüm İndir

OYUN HAKKINDA

Stranded Deep bir survival oyunu. Oyun şuanda early access olmasına rağmen stabil ve çok güzel grafiklere sahip. Diğer survivallarda gördüğümüz zombi, insan yok, ayrıca Stranded Deep singleplayer bir oyun. Fakat bana göre ileride multiplayer olabilir (The Forest’ta da gördüğümüz gibi). 

İLK İZLENİM

Oyundaki izlenimlerime göre crafting öğeleri az fakat  oyun yeni çıktığı için ileride güncellemeler ile yeni craftingler ekleneceğinden eminim. Oyun diğer alpha oyunlardaki gibi buglarla ve kasma sorunlarıyla dolu değil. Su, ışık yansımaları, deniz içi, adadaki grafikler oldukça kaliteli ayrıca düşük sistemlerde bile hiç kasmadan sorunsuz çalışmakta. Grafik anlamında gördüğüm tek eksik karakterinizin gölgesi olmayışı, fakat elimizde sopa vb eşyaların gölgeleri mevcut. Farklı adalara botunuzla giderken köpek balıkları size saldırıp salı devirebilmesi oyuna güzel bir hava katmış. Etrafta bulunan batık gemilerden loot yapıp yeni eşyalar yapabilirsiniz. Bunların dışında ağaçtan düşme, zehirlenme gibi unsurlarda mevcut. Oyunda ev, camp fire, yatak gibi öğerlerde yapılabiliyor. 

Stranded Deep Rehber

Tuşlar

Çoğu kontrol, Seçenek> Giriş altında oyun içerisinde düzenlenebilirken, varsayılan kontroller şunlardır.
Standart Hareket Kontrolleri
TuşAksiyon
Wileri
AYan adım sol
SGeriye
DYan adım sağ
CTRLçömelmek
ShiftSprint
BoşlukAtlama

İşlem / Etkileşim Kontrolleri
Tuş              .Aksiyon
E/ Kullan etkinleştirme
CCrafting Menu’yi açın
TABEnvanteri açın
ESCAna Menüyü Aç
~Oynatıcıyı sadece ellere çevirir
QGeçerli öğeyi bırakır
FBilek saatine bakın (tutun, bırakın kapanır.Zaman ve istatistikler arasında geçiş yapmak için fareyi sol tıklayın.)

Nasıl Oynanır ?

Oyuna ilk girdiğimizde şişme botun üzerinde başlıyoruz ilk olarak “E”‘ye basılı tutarak bot ile etkileşim kuruyoruz daha sonrasında botu “W A S D” tuşları ile hareket ettirip en yakın karaya ulaşıyoruz.
Sağ üstte bizden ilk stone tool yapmamızı istiyor. Bunu yapabilmek için indiğimiz adada 2 tane taş buluyoruz ve stone toolu yapıyoruz. Bu aracı yaptıktan sonra  “TAB” tuşu ile inventory’e girip elimize alıyoruz.
Oyunun bizden 2. olarak istediği şey ise Refined Knives. Bu öğeyi yapabilmek için öncelikle Lashing yapmamız lazım bu yüzden adamızda bulunan Young Palm Treelere stone tool ile vuruyoruz birkaç vuruştan sonra onlardan Fibrous Leaves düşüyor 4 tane topladıktan sonra lashing yapabiliriz.
Lashingi de yaptık şimdi sıra bizden istediği Refined Knives’ta. Bunun için 1 Lashing 1 Odun 1 Stone tool istiyor.
Oyunun bir sonraki bizden istediği şey ise camp fire. Camp fire içinde “C” tuşu ile crafting menüsüne girip üst tarafta Structures bölümüne giriyoruz. Bizden 4 odun istiyor. Odunlar ya adada yerde oluyor veya ağaları keserek biz elde ediyoruz. Palm Tree değil normal tree yazan ağalara vurarak odunumuzu elde ediyoruz. Bir sonraki aşama kindling yapmamız isteniyor crafting -> tools bölümünden 2 odun karşılığında kindling yapıyoruz. Kindling elimize alıp campfire “E” ile etkileştikten sonra mouse’un sol tuşu ile eski usul ateş yakıyoruz.
Bizden bir sonraki isteği F tuşu ile saati açmamız ve mouseun sol tuşu ile saatimizdeki göstergelerin okumayı öğrenmemiz.
Bir sonraki yapmamız gereken bir yengece bıçakla vurup öldürmemiz ve e tuşuna basılı tutarak derisini yüzmemiz isteniyor. Bu işlemide yaptıktan sonra yengeçimizi ateşte pişirebilmek için yengeci elimize alıyoruz “Q” ile yere atıyoruz. Daha sonra mouseun sağ tuşuna basılı tutarak yerdeki yengeç etini pişene kadar ateşin üstünde tutuyoruz.
Bir sonraki görev Palmiye ağacına “Space” ile çıkıp yukarıdaki kokonatlara bıçakla vurup düşürmek. Su ihtiyacımızı kokonat ile karşılıyoruz. kokonatı bir kere kırdığımızda içilebilir içecek oluyor içtikten sonra tekrar kırarakta karnımızı doyuruyoruz.
Bir sonraki görevimiz yatacak bir yer yapmak yani Shelter yapmak. Shelter yapabilmek için bu sefer palmiye ağacını kesip onun yapraklarına vurup ondan düşen şeyleri istiyor bu yüzden palmiye ağacı kesiyoruz.”
Shelter’da yaptıktan sonra artık oyunumuzu SAVE yani kaydedebiliriz. Bu aşamadan sonra gerisi size kalmış umarım başlangıç aşamasında takılanlar için yararlı olmuştur.
Craftingler oyunda yenilendi bu yüzden en kısa zamanda aşağıdaki crafting gereksinimlerini düzelticem. İyi oyunlar
İndirme Linkleri ; 

Link MegaUp.net:
BURAYA İndirin

Link Mega.nz:
BURAYA İndirinLink Rapidgator:Bağlantı Uptobox:
Google Drive'ı bağlayın:
BURAYA İndirin




2 Yorumlar

Yorumlar
Unknown
admin
26 Nisan 2020 15:12 ×

merhaba 32 bit yok yukledim hangi link

Cevapla
avatar
Unknown
admin
12 Mayıs 2020 03:35 ×

32 bit kaldırıyor mu

Cevapla
avatar

Yorumunuz İçin Teşekkürler Kod ÇeviriKod Çeviri EmojilerEmojiler